Уповноважена особа з питань функціонування української мови

Уповноваженим із захисту державної мови в Україні є Тарас Дмитрович Кремінь, призначений на цю посаду Кабінетом Міністрів України (розпорядження № 852-р від 08.07.2020).

Уповноважений із захисту державної мови – це посадова особа, статус якої, повноваження та порядок дій визначені статтями 49–57 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Завданнями Уповноваженого є:

  1. захист української мови як державної;
  2. захист права громадян України на отримання державною мовою інформації та послуг у сферах суспільного життя, визначених цим Законом, на всій території України і усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою.

Діяльність Уповноваженого із захисту державної мови також регулюється іншими нормативно-правовими актами.

Тарас Дмитрович Кремінь - Уповноважений із захисту державної мови

Звернутися з питань функціонування української мови в освітньому просторі ОНУ імені І.І. Мечникова до Уповноваженого із захисту державної мови можна в такий спосіб:

  • на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;
  • за телефоном інформаційно-консультативної лінії +38(044)293-11-79;
  • залишити допис на офіційній сторінці Уповноваженого із захисту державної мови в рубриці «Повідомити про порушення».

Одеський національний університет імені І. І. Мечникова у своїй діяльності керується низкою документів, які регламентують застосування державної мови в освітньому процесі: законами України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», «Про освіту» та «Про вищу освіту» , листом Міністерства освіти і науки України від 17.09.2019 № 1/9-581, а також «Положенням про організацію освітнього процесу в Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова»

В університеті створено й затверджено вченою радою університету (протокол № 1945-18 від 22.09.2023) посаду уповноваженої особи з питань функціонування державної мови, основний напрям діяльності якої – захист права здобувачів вищої освіти всіх рівнів на отримання освітніх послуг державною мовою й усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою; виявлення й перевірка фактів порушення мовного режиму в ОНУ імені І. І. Мечникова; надання рекомендацій щодо усунення фактів порушення мовного режиму.

Уповноваженою особою з питань функціонування державної мови в ОНУ імені І. І. Мечникова є Алла Миколаївна Кіщенко, заступник декана філологічного факультету, доцент кафедри прикладної лінгвістики.

Діяльність уповноваженої особи в університеті регламентована таким документом, як «Положення про уповноважену особу з питань функціонування державної мови в ОНУ імені І. І. Мечникова».

Алла Миколаївна Кіщенко - заступник декана філологічного факультету, доцент кафедри прикладної лінгвістики

Звернутися з питань функціонування української мови в освітньому просторі ОНУ імені І. І. Мечникова А. М. Кіщенко можна в такий спосіб:

  • на корпоративну електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ;
  • за номером телефону +38(093)0704073 (вайбер, телеграм).

 

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
Телефон: (+38-093) 755 78 24
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Міністерство Освіти і Науки УкраїниУрядовий контактний центр

Top