Зимова школа 2021-2022

Розклад занять Зимової школи психології Факультету психології і соціальної роботи ОНУ імені І.І. Мечникова з 10.01.22 по 14.01.22

ДатаТема заняттяВикладачі
10.01.22 Понеділок 15.00 –16.00   Відкриття зимової школи Керівництво та викладачі Факультету психології і соціальної роботи ОНУ імені І.І. Мечникова
10.01.22 Понеділок 16.00 –17.30   «Психологія. Машина часу: від класики до сучасності» Кременчуцька Маргарита Костянтинівна к. психол. н., доцент кафедри диференціальної та спеціальної психології
11.01.22 Вівторок 15.00 –16.30 «Когнітивно-поведінкова терапія: наука та практика» Фурта Ірина Юріївна викладач кафедри соціальної і прикладної психології
12.01.22 Середа 15.00 –16.30 «Коучинг як інструмент знайомства з собою» Грицик Ольга Аркадіївна магістр кафедри соціальної і прикладної психології, коуч
13.01.22 Четвер 15.00 –16.30 «Ікігай та технології профайлінга» Коваль Ганна Шамилівна к. психол. н., доцент кафедри соціальної і прикладної психології
14.01.22 П’ятниця 15.00 –16.30 «Позитивна психологія і психотерапія: сфера застосування, переваги та недоліки» Гудімова Алісар Халєдівна к. психол. н., голова Наукового товариства молодих вчених, аспірантів та студентів факультету психології та соціальної роботи ОНУ імені І.І. Мечникова
14.01.22 П’ятниця 16.30 –17.30   Закриття зимової школи Будіянський Микола Федорович директор Зимової школи психології професор, кандидат психологічних наук Білова Маргарита Едуардівна заступник директор Зимової школи психології, доцент, кандидат психологічних наук

Зимова школа психології засновано у 2015 році на базі кафедри соціальної і прикладної психології ОНУ імені І.І. Мечникова.

Головна мета роботи Зимової школи психології на момент її створення полягала у наданні допомоги абітурієнтам у свідомому виборі спеціальності і програми навчання (бакалаврської, магістерської, докторської) та можливості ознайомлення з психологією як науковою галуззю знання, професією психолога та шляхами здобуття професійних знань.

У Зимовій школі психології на протязі шістьох років, починаючи з 2015, майбутні абітурієнти мали можливість отримати цікаву інформацію про психологічне відділення, а з 2018 року, про Факультет психології і соціальної роботи ОНУ імені І.І. Мечникова та психологічні дисципліни які викладаються в процесі навчання; познайомитись з викладачами університету; відчути себе студентами і більш визначено підійти до вибору професії. Окрім цього, в останні роки слухачами школи стають й професійні психологи, й здобувачі вищої освіти інших спеціальностей, та й усі небайдужні до психології, хто таким чином мають можливість поширити коло свого знання.

Сьома Зимова школа психології проходила в особливих умовах, що було пов’язано з карантинними обмеженнями на підставі пандемії COVID -19 та зростанням соціально-політичної напруги у суспільстві. Ці обставини потребували кропіткої роботи по формуванню контингенту слухачів, складанню програми роботи Зимової школи психології, організацію та координацію роботи в умовах дистанційного навчання.

Заняття в школі пройшли з 10 по 15 січня 2022 року в форматі ZOOM, з трансляцією на сторінці в ФБ та на YouTube - каналі ФПСР ОНУ імені І.І. Мечникова. Для участі в школі зареєструвалося понад 160 осіб з, майже, усіх областей України.

Цього року до викладання в Зимової школі психології були залучені к. психол. н., доцент кафедри диференціальної і спеціальної психології Кременчуцька Маргарита Костянтинівна; к. психол. н., доцент кафедри соціальної і прикладної психології Коваль Ганна Шамилівна, к. психол. н., голова Наукового товариства молодих вчених, аспірантів та студентів факультету психології та соціальної роботи ОНУ імені І.І. Мечникова Гудімова Алісар Халєдівна; викладач кафедри соціальної і прикладної психології Фурта Ірина Юріївна; магістр кафедри соціальної і прикладної психології Грицик Ольга Аркадіївна.

Основна ідея Сьомої Зимової школи психології – показати як класичні наукові направлення пов’язані з сучасними тенденціями практичної психології.

Відповідальний секретар Приймальної комісії ОНУ імені І.І. Мечникова, доцент Білик П.П. привернув увагу слухачів школи до основних положень вступної кампанії цього року.

Традиційно, урочисте відкриття Зимової школи психології провели директор Зимової школи психології, к. психол. н., професор Будіянський Микола Федорович та заступник директора, к. психол. н., доцент Білова Маргарита Едуардівна.

Перше заняття провела к. психол. н., доцент кафедри диференціальної та спеціальної психології Кременчуцька Маргарита Костянтинівна за темою «Психологія. Машина часу: від класики до сучасності».

В другий день роботи Зимової школи Фурта Ірина Юріївна викладач кафедри соціальної і прикладної психології познайомила слухачів з когнітивно-поведінковим напрямком у сфері психотерапії та психологічного консультування.

Третього дня Грицик Ольга Аркадіївна, магістр кафедри соціальної і прикладної психології розповіла про такий напрямок роботи сучасних практичних психологів як коучинг.

Наступного дня в Зимовій школі слухачі сумісно з Коваль Ганною Шамилівною, к. психол. н., доцентом кафедри соціальної і прикладної психології розглядали сучасні технології профайлінгу як інструменту практичної психології.

В останній день роботи школи Гудімова Алісар Халєдівна к. психол. н. розказала слухачам про такий напрямок практичної психології як позитивна психологія і психотерапія, окреслила її сфери застосування, переваги та недоліки.

Далі закриття зимової школи провів Будіянський Микола Федорович - директор Зимової школи психології.

Незважаючи на деякі об’єктивні непередбачені обставини, керівництво та викладачі Зимової школи психології провели заняття в повному обсязі та на високому професійному рівні майстерності.

Взагалі, цій проект надає можливість підтримувати певний інтерес й студентів, й майбутніх абітурієнтів, й фахівців-психологів, що є наглядним доказом його актуальності.

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
Телефон: (+38-093) 755 78 24
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Міністерство Освіти і Науки УкраїниУрядовий контактний центр

Top